Malzemeler
1250 gr vişne
1500 gr şeker
Yarım limon suyu
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın,çelik bir tencereye alın ocağa koyun kaynamaya başlasın.Vişneler pişmeye devam etsin, yaklaşık 30 dakika kadar sonra kaynayan vişneye1.5 kg şekeri ilave edelim.şekeri ekleyince tahta bir kaşıkla yavaşca karıştıralım şeker eriyene kadar.Reçel şekerle birlikte kaynamaya başlayınca altını kısalım, bu arada üzerine köpükler oluşacaktır kaşıkla toplayın.
Reçelin altını kısmamızdan tam 15 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve karıştırıp 2-3 dakika sonrada altını kapatalım.Oda sıcaklığına gelene kadar tencerede bekletebilirsiniz.Temiz kavanozlara reçeli boşaltın,iyice soğumadan kapağını kapatmayın.
Not:Vişnelerin çekirdeğini çıkarttığımızda sulanıyor ve reçelin kıvamı biraz akışkan oluyor.
Çekirdekleri çıkartmadan yaptığımızda kıvamı daha koyu oluyor(ben öyle yaptım)