14 Ağustos 2014 Perşembe

PASTANE USULÜ MİNİK PİZZA


Anavatanı İtalya  olan pizza hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum.Pizza savaş döneminde bulunmuş bir yiyecektir.Savaş zamanında italyan kadınlar yokluk yüzünden bir hamur üzerine buldukları malzemeleri koyarak pizzayı bulmuşlar.Günümüzde ise evlere serviste tüketimi oldukca yüksek bir yemektir...Ben bugün evde kolaylıkla yapabileceğiniz minik pizzanın tarifini vermek istiyorum..Buyrun malzemeler..

Hamuru için
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık süt
*1/2 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1tatlı kaşığı şeker
*1tatlı kaşığı tuz
*3-4 su bardağı un

İçi için 
*Sosis
*Kaşar peynir
*Çarliston biber
*Domates
   
Üstü için
*1 adet yumurta sarısı
(Arzuya göre beyaz peynir, kıyma, patates ile de yapılabilir.)

Hazırlanışı:

1- 2,5 su bardağı unu derin bir kaseye koyun. Tuzu ekleyip unu karıştırın. Orta kısmını açın. Ilık su, süt, yağ şeker ve mayayı koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğurun.
2- Nemli bir bezle kapatıp en az 45 dakika mayalayın. Hamurunuz 2 katına çıkınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika da o şekilde mayalandırın. Baş parmağınızla orta kısmını iyice bastırın. Ortasına sosis,kaşar peynir, üstüne küçük kesilmiş domates ve yanına ince dilimlenmiş biber koyun. Yumurta sarısını hamurun kenarlarına sürüp fırınlayın.
3- Fırını 180 dereceye getirin. Fırında hamurlar mayalanıp pofidik duruma gelecek, o haldeyken bir tatlı kaşığı alıp tepsiyi fırından çıkarıp orta kısmına tatlı kaşıkla bastırın ve tekrar fırınlayın. Pizzalar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.