5 Eylül 2014 Cuma

ELMALI KURABİYE

Elmalı kurabiye iç harcı için malzemeler:
4adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Elmalı kurabiye hamur malzemeleri:
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
vanilya
Not:Yazdığım malzeme miktarından iki tepsi kurabiye çıkıyor, malzemeleri yarı yarıya kullanırsanız bir tepsi kurabiye yapabilirsiniz.

 İlk önce elmalarınızı soyun ve rendeleyin. Daha sonra elmaları tavanın içerisine koyun eğer elmalar tatlı değilse şeker ilave edebilirsiniz. Şeker ilave edildikten sonra ocağa alın ve elmaların suyunu salıp çekene kadar pişirin, piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip az daha karıştırarak ocağı kapatın, soğumasını bekleyin.

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş ilave edin. Artık elmalı kurabiye hamuruda hazır olduğuna göre, elmalı kurabiye yapmaya başlayabilirsiniz
170 derece'de önceden ısıılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırından aldığımız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.Afiyet olsun..






Ben yapım aşamalarını paylaştığım yarım ay şeklinde yaptım,siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.