4 adet yufka(taze ve günlük olması lezzeti açısından önemli)
Sos için;
1 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tepeleme olacak şekilde un
1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi farketmez)
İç olarak istediğiniz içi kullanabilrsiniz(peynir,kıyma,patates)
Eğer kıymalı yaparsanız kavurma işleminde çok az yağ kullanın.
Sos için verilen malzemeyi iyice karıştırın ilk yufkayı tezgaha serin ve her yerini bolca soslayın. bu işlem yumurta fırçası ile rahatlıkla yapılabilir..her seferinde sosu karıştırın ki un dibe çökmesin.ikinci yufkada yağlanmış yufkanın üzerine serilir ve bu da heryerine gelecek şekilde soslanır.sigara böreği gibi kesilir. yeterli miktarda iç malzeme uzun kenarlara yerleştirirlir sigara böreği gibi sarılır.diğer iki yufkada bu şekilde hazırlanır.artan sostan böreklerin üzerine sürülür 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..istenirse pişmeden difrizde bekletilebilir.
Not:Çıtır çıtır bir börek oluyor,mutlaka denemenizi tavsiye ederim..