20 Haziran 2014 Cuma

Çıtır Börek

Malzemeler
4 adet yufka(taze ve günlük olması lezzeti açısından önemli)
 Sos için;
1 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tepeleme olacak şekilde un
1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi farketmez)

İç olarak istediğiniz içi kullanabilrsiniz(peynir,kıyma,patates)
Eğer kıymalı yaparsanız kavurma işleminde çok az yağ kullanın.
Sos için verilen malzemeyi iyice karıştırın ilk yufkayı tezgaha serin ve her yerini bolca soslayın. bu işlem yumurta fırçası ile rahatlıkla yapılabilir..her seferinde sosu karıştırın ki un dibe çökmesin.ikinci yufkada yağlanmış yufkanın üzerine serilir ve bu da heryerine gelecek şekilde soslanır.sigara böreği gibi kesilir. yeterli miktarda  iç malzeme uzun kenarlara yerleştirirlir sigara böreği gibi sarılır.diğer iki yufkada bu şekilde hazırlanır.artan sostan böreklerin üzerine sürülür 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..istenirse pişmeden difrizde bekletilebilir.
Not:Çıtır çıtır bir börek oluyor,mutlaka denemenizi tavsiye ederim..

Kalbim Kurabiye






125 gr tereyağ
1çay bardağı dolusu pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
80 gr bitter çikolata

Yoğurma kabına yumurta ve tereyağ konulur,ardından elimizle bir yandan karıştırılırken kakao,pudra şekeri,kabartma tozu ve azar azar ununuda ekleyip yoğurulur.Yoğurduğumuz kurabiye hamurunu streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru çok hafif unladığımız tezgaha 2-3 mm kalınlığında açıyoruz ve kalpli kurabiye kalıbıyla şekiller vererek kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.180 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz.Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve soğuyan kurabiyelerin bir kısmını çikolataya batırıyoruz ve donmasını bekliyoruz.Çikolataları donan kurabiyeler servise hazır.Afiyet olsun....