1 kilo siyah üzümü 1 litre su ile 15 dakika kaynatın.Süzgeçi büyük bir kasenin üzerine yerleştirin,üzümleri süzgeçten geçirerek süzün..Kaşıkla süzgeçte kalan üzümlerin üzerine bastırarak sularını iyice çıkarın.Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın,soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun..
28 Ağustos 2014 Perşembe
SOKAK SİMİDİ
Harika bir tarifi olan sokak simidi..Denemeyenler çok şey kaçırdıklarını bilsinler:)
Malzemeler:
250 ml ılık su
250 ml ılık süt
1 yumurta
2 yemek kaşıüı toz maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı kadar un
Üzeri için;
yarım su bardağı pekmez
3 yemek kaşığı su
1 su bardağı susam
Su,süt,şeker,maya yoğurma kabında karıştırılır.15 dk bekletilir.Kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Üzerine nemli bir bez örtülüp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.Mayalanan hamur rulo yapılır ve 16 parçaya ayrılır.Uzun ince (çok kabarıyor incecik olmalı) rulo yapılır ikiye katlanır resimde gördügünüz gibi kıvrılarak uçları birleştirilir.
Un serpilmiş tezgaha dinlenmesi için konur. Hazırlanan simitler önce pekmeze sonra susama batırılır tepsiye dizilir.Fırın 200 derecede 5 dk ısıtılıp kapatılır,fırının sıcağında 10 dk kadar mayalandırılır.
Ardından 250 derece fırında 15 dk kadar pişirilir.Muhteşem bir keyif, kendi mutfağından mis gibi simit kokularının yayılması.Afiyet Olsun:)
Malzemeler:
250 ml ılık su
250 ml ılık süt
1 yumurta
2 yemek kaşıüı toz maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı kadar un
Üzeri için;
yarım su bardağı pekmez
3 yemek kaşığı su
1 su bardağı susam
Su,süt,şeker,maya yoğurma kabında karıştırılır.15 dk bekletilir.Kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Üzerine nemli bir bez örtülüp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.Mayalanan hamur rulo yapılır ve 16 parçaya ayrılır.Uzun ince (çok kabarıyor incecik olmalı) rulo yapılır ikiye katlanır resimde gördügünüz gibi kıvrılarak uçları birleştirilir.
Un serpilmiş tezgaha dinlenmesi için konur. Hazırlanan simitler önce pekmeze sonra susama batırılır tepsiye dizilir.Fırın 200 derecede 5 dk ısıtılıp kapatılır,fırının sıcağında 10 dk kadar mayalandırılır.
Ardından 250 derece fırında 15 dk kadar pişirilir.Muhteşem bir keyif, kendi mutfağından mis gibi simit kokularının yayılması.Afiyet Olsun:)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)