15 Ağustos 2014 Cuma

PORSİYONLUK CHEESECAKE

Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli denebilecek bir kek türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’ nde çok sevilip yüzlerce çeşidicheesecake icat edilmiştir. Tuzsuz bir peynir olan labne peyniri ile yapılır. Labnenin yağ oranı damak tadına göre değiştirilebilir ( Az yağlı, yağsız, tam yağlı ). Genel itibari ile cheesecake 3 faklı katmandan oluşmaktadır. Alt katmanı sert kıvamda olup genellikle bisküvilerin kırılarak ezildikten sonra un haline getirilmesi ile yapılır. Bu katmanın üzerine gelen labne peyniri ile hazırlanmış karışım cheesecake’in ana katmanını oluşturur. Üçüncü katman olarak hazırlanan süsleme sosu veya kreması sayılabilir. Cheesecake için genellikle kurutulmuş veya kaynatılmış kırmızı küçük meyvelerden süsleme yapılmaktadır ( vişne, çilek, kızılcık, yaban mersini vb. ). Türkiye’ de son dönemlerde fazlaca yaygınlaşmış olup ev hanımları tarafından da hazırlanması kolay bir kek türüdür.

Kaynak: http://www.merakname.com/cheesecake-nedir/
Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli denebilecek bir kek türüdür. Amerika Birleşik

Kaynak: http://www.merakname.com/cheesecake-nedir/
 


Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli bir kek türüdür.Tuzsuz bir peynir olan
 labne peyniri ile yapılır. 

Genel itibari ile cheesecake 3 farklı katmandan oluşmaktadır.Alt katmanı sert kıvamda
 olup bisküvilerin kırılarak ezildikten sonra un haline getirilmesi ile yapılır.Bu katmanın üzerine gelen labne peyniri ile hazırlanmış karışım cheesecake'in ana katmanını oluşturur.

 Üçüncü katman olarak hazırlanan süsleme sosu veya kreması sayılabilir. Cheesecake için genellikle kırmızı küçük meyvelerden süsleme yapılmaktadır..(vişne,çilek,böğürtlen) Ayrıca benim bugün yaptığım küçük çikolatalı cheesecakelerde çocuklar tarafından hem çikolata olması hem de küçük olması sebebiyle oldukça sevildiler..


Malzemeler:

Alt Katman İçin.
1,5 paket yulaflı bisküvi
2,5 çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı ceviz

Orta Katman İçin
200 gr labne peynir
200 gr süzme yoğurt
100 gr krema
1paket vanilya
1su bardağı şeker
2yumurta
1yemek kaşığı nişasta

Üst Katman İçin
150 gr çikolata (ben 75 gr bitter 75 gr sütlü çikolata kullandım)
50 gr krema

Yapılışı: İlk önce alt katmanı hazırladım.Bisküvileri rondoda un haline gelene kadar çektim.Cevizleride irice çekip tereyağını eritip hepsini elimle yoğurdum.Küçük kek kağıtlarına paylaştırıp  iyice bastırdım. Orta katmanı hazırlaya kadar sertleşmeleri için buzluğa koydum.
Başka bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıp labne peynir,süzme yoğurt,krema,vanilya ve nişastayı ekleyip tabanların üzerine paylaştırdım.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim.Küçük oldukları için daha çabuk pişiyorlar..
En son ısınan kremanın içine çikolataları eritip soğuyan cheesecake'lerimizin üzerine paylaştırdım.
Not:Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olacaktır.
Ben tarifte verdiğim malzemelerin yarısını kullanarak 7 adet ceehesecake yaptım.
Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli denebilecek bir kek türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’ nde çok sevilip yüzlerce çeşidicheesecake icat edilmiştir. Tuzsuz bir peynir olan labne peyniri ile yapılır. Labnenin yağ oranı damak tadına göre değiştirilebilir ( Az yağlı, yağsız, tam yağlı ).

Kaynak: http://www.merakname.com/cheesecake-nedir/
Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli denebilecek bir kek türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’ nde çok sevilip yüzlerce çeşidicheesecake icat edilmiştir. Tuzsuz bir peynir olan labne peyniri ile yapılır. Labnenin yağ oranı damak tadına göre değiştirilebilir ( Az yağlı, yağsız, tam yağlı ).

Kaynak: http://www.merakname.com/cheesecake-nedir/
Cheesecake, peynir ile yapılan Amerika patentli denebilecek bir kek türüdür. Amerika Birleşik Devletleri’ nde çok sevilip yüzlerce çeşidicheesecake icat edilmiştir. Tuzsuz bir peynir olan labne peyniri ile yapılır. Labnenin yağ oranı damak tadına göre değiştirilebilir ( Az yağlı, yağsız, tam yağlı ). Genel itibari ile cheesecake 3 faklı katmandan oluşmaktadır. Alt katmanı sert kıvamda olup genellikle bisküvilerin kırılarak ezildikten sonra un haline getirilmesi ile yapılır. Bu katmanın üzerine gelen labne peyniri ile hazırlanmış karışım cheesecake’in ana katmanını oluşturur. Üçüncü katman olarak hazırlanan süsleme sosu veya kreması sayılabilir. Cheesecake için genellikle kurutulmuş veya kaynatılmış kırmızı küçük meyvelerden süsleme yapılmaktadır ( vişne, çilek, kızılcık, yaban mersini vb. ). Türkiye’ de son dönemlerde fazlaca yaygınlaşmış olup ev hanımları tarafından da hazırlanması kolay bir kek türüdür.

Kaynak: http://www.merakname.com/cheesecake-nedir/