19 Haziran 2014 Perşembe

Çilek Soslu Şantili Muhallebi




                                                  

1 kg süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 yumurtanın sarısı
1 paket toz krem şanti
1 fiske tuz

Sosu
250 gr çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

 Sosun Yapılışı
Çileklerimizi şekerle beraber rondodan geçirip ocağa alalım.fokurdayınca 1 yemek kaşığı nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açıp çileklerimizin üzerine dökelim ve karıştıralım.bir iki fokurdayınca altını kapatın ve soğuyan muhallebimize dökelim.

Muhallebinin Yapılışı
Tencereye 1 çay bardağı kadar sıvıyağ koyun unu koyup 1-2 dk kavurun ve altını kapatın.ondan sonra vanilya ve krem şanti dışındaki tüm malzemeleri koyup güzelce çırpın sonra tekrar ateşe koyun.Bu malzemeden güzel bir muhallebi yapalım ve soğumaya bırakalım ara ara karıştırıp kabuk bağlamasını önleyelim.Soğuyan muhallebimize krem şanti ve vanilyamızı koyup tekrar blenderdan geçirelim.kuplara pay edebilirsiniz.siz üzerini dilediğiniz meyveli sos ile servis edebilirsiniz.

Limonlu Cheesecake

                     

Malzemeler

*600 gr Labne peynir
*1 paket 200 ml krema
*1 su bardağı şeker
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*yarım limon kabuğu rendesi
*vanilya
Tabanı için;
*1,5 paket burçak bisküvi
*2 kaşık tereyağ
*yarım su bardağı ceviz
              
  Yapılışı

bisküvi rondadan geçirilip üzerine eritilmiş tereyağı,ufaltılmış cevizhep birlikte karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.Daha sonra buzluğa koyarak dinlenmesi sağlanır.Kreması için,labne ve krema bir dakika kadar mikserde çırpılır.Sonra şeker eklenip teker teker yumurtalar kırılıp çok hafif karıştırılır.Ardından un,nişasta,vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar kaşıkla çok az karıştırılıp buzluktan çıkardığımız büsvikili tabanın üzerine ilave edilir.170 derecede üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 1 saat 10 dk) pişirilir.Sosu için,1 çay bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve şeker(şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) pişirilip soğuyan cheesecake'in üzerine ılıkken dökülür.4-5 saat dinlendikten sonra servise hazır...




~Meyve Pastası~



                       ~Malzemelerı~
*Karpuz
*Kavun
*Kivi
*Kiraz
*Çöp şiş
*Şekilli kalıplar

                        ~Yapılışı~

Karpuz kare kesilir.Kavun karpuzdan 3 cm daha küçük kesilip üst üste yerleştirilir.Kiviler dilimlenir ve karpuzun etrafına dizilir.Kavundan ve karpuzdan isteğe bağlı şekiller çıkartılır.Daha sonra çöp şişe batırılıp süsleme işlemi yapılır.