8 Ağustos 2014 Cuma

HAVUÇLU ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI

*Kek ve pasta yapımında da kullanığımız,gözlere de çok iyi gelen havuçu irmikle ve sütle kombine ettiğimde  ortaya bu tatlı çıktı.Çocuklarında severek yiyebileceği  bir tatlı..

Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı kakao
Havuç Tatlısı İçin

  • Yarım kg. havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • İrice çekilmiş fındık

    Hazırlanışı:

  • Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın.
  • İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice  karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış  kare borcam kalıbına dökün.
  • Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş  portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve  kakaolu karışımın üzerine dökün.
  • Havuçları  ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar  sıcak su ekleyip  iyice pişene kadar haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten sonra da pişirebilirsiniz.)
  • İyice pişen havuçları  blenderden geçirin ve püre haline getirin.
  • Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  • Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp  havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamına  gelinceye kadar pişirin.
  • Eğer  çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa  mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz.
  • Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin  ve  karıştırıp  tatlının üzerine düzgünce yerleştirin..
  • Buzdolabında en az 2  saat beklettikten sonra  dilimleyerek servis yapın.
         Afiyet şifa olsun..