Çıtır çıtır bir lezzet bu haşhaşlı revani:)yedikce yenilesi bir tatlı.Revaniyi zaten çok severim ilk defa haşhaşlı revaniyi denedim ve çok sevdim..
Malzemeler;
- 4 Yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
- 1 Su bardağı haşhaş
- 1 Su bardağı irmik
- 1 pk kabartma tozu
- 2 Su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 4,5 damla limon suyu
- 1paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- Öncelikle şerbeti kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-6 dakika kaynatılır ve limon suyuda sıkılıp bir taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Şerbeti soğuk, tatlı sıcak olacak (fırından çıktıktan 3 dakika sonra ,ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülecek)
- Yumurtalar ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
- İrmik ve haşhaşta karıştırılıp tekrar çırpıldıktan sonra un,kabartma tozu ilave edilir ve yavaşca çırpıldıktan sonra kare tepsiye dökülür(ben kare borcam kullandım)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içine kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimlenir ve üzerine şerbeti dökülür..
- Krem şanti soğuk sütle çırpılır ve tatlının üzerine yayılır, dolapta soğumaya bırakılır.