7 Ekim 2014 Salı

PATLICAN TAÇLI BULGUR SALATASI







Biraz uğraştırıyor gibi görünsede,salatanın finalini çok sevdim.Yapacak olan herkesin de seveceğini düşünüyorum. Salatayı şekillendirirken 18 cm’lik pasta çemberini kelepçesi açık halde kullandım. Tam oldu..Tarif (Lezzet  Dergisine) ait.Salata severlerin beğenisine sunuyorum.

Malzemeler;
  • 2 patlıcan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 su bardağı konserve mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz


Yoğurt ve suyu karıştırın. Bulguru ekleyin ve üzerini streç filmle kapatarak bir gece buzdolabında bekletin. Patlıcanları soymadan verev dilimleyin. İyice kurulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine fazla yağını süzün.Bulgura mayonez, maydanoz, ezilmiş sarımsak, dilimlenmiş yeşil soğan, mısır, küp doğranmış kırmızı biber, cevizi ve tuzu ekleyip karıştırın.
18 cm’lik pasta çemberini geniş halinde (kelepçesi açık halde) servis tabağına yerleştirin. Kenarlarına patlıcan dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Bulgur salatasını içine doldurup, buzdolabında 1 saat bekletin. Çemberi çıkarıp salatayı servis yapın.Afiyet Olsun..