14 Ekim 2014 Salı

FOCACCİA (İTALYAN EKMEĞİ)



Focaccia (fokaça okunur), İtalyanların en popüler ekmeklerinin başında gelir. Görünüş olarak bizim ramazan pidesini andıran ama bizim pidelerden farklı olarak üstüne çok değişik malzemeler konarak lezzetlendirilen bir ekmek bu.Ben bugün zeytinli ve baharatlısını yaptım.



 
Malzemeler
 
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1/3 Su Bardağı Süt
1 Paket Kuru Maya (1 Çorba kaşığı kadar)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ(miktar arttırılabilir)

 

Üstü İçin: 
Fesleğen
Biberiye
Kekik
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
Hamur yoğurma kabınızın içinde un, maya, şeker ve tuz ile karıştırın. Sonra sıvı malzemeyi yani su,süt ve zeytinyağını ekleyerek hamuru bir güzel yoğurun.  Hamurun üstünü bir bez ile örtüp bir saat kadar dinlendirin. Burada ölçü hamur kendi katının 2 katına çıkacak kadar mayalanması. Hamuru  tepsinizin içinde yarım cm yüksekliği geçmeyecek şekilde merdane yardımıyla ya da elinizle unlanmış bir tezgahta açın. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın. Üstüne zeytinyağını gezdirin ve elinizle bir güzel yayın. Parmağınızda düzenli aralıklarla bastırın çukurlar oluşsun.Çekirdeği çıkarılmış zeytinleri aralıklarla üstüne yerleştirin ve baharatları ekin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tahminen 15-20 dakika yeterli olacaktır.
Afiyet olsun