9 Temmuz 2014 Çarşamba
KOKOŞ KURABİYE
Klasik kakaolu kurabiyenin farklı süslemiş versiyonu..
Malzemeler
200 gr tereyağ
1 yumurta
1 su bardağından 3-4 cm eksik pudra şekeri
2 buçuk yemek kaşığı kakao
yarım paker kabartma tozu
yarım paket vanilya
yaklaşık 3 su bardağı un
Üzerine bulamak için yarım su bardağı toz şeker
Nutella
Tereyağ,yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve mikserde 3 dakika çırpılır.Ardından vanilya,kakako ve kabartma tozu ve yavaş yavaş unu elenip yoğurulur.Ele yapışmayan yumuşak kıvamda olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.Yuvarladığımız hamuru işaret parmağımızla bastırıp çukur oluşturulur.Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 160 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.Pişen kurabiyelerimizin soğuduktan sonra çukur kısmına nutella konulup afiyetle yenir..Çocuklarım bu kurabiyeye bayıldı..Malzemeyi yarı yarıya azaltarakta yapabilirsiniz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder