23 Ağustos 2014 Cumartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


Çıtır çıtır bir lezzet bu haşhaşlı revani:)yedikce yenilesi bir tatlı.Revaniyi zaten çok severim ilk defa haşhaşlı revaniyi denedim ve çok sevdim..

Malzemeler;
  • 4 Yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 Su  bardağı şeker
  • 1 Su  bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 1 Su bardağı  haşhaş
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 Su bardağı un
   Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker 
  • 4,5 damla limon suyu
    Üzeri için; 
  • 1paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt
  • Öncelikle şerbeti kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-6 dakika kaynatılır ve limon suyuda sıkılıp bir taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Şerbeti soğuk, tatlı sıcak olacak (fırından çıktıktan 3 dakika sonra ,ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülecek) 
  • Yumurtalar ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
  • İrmik ve haşhaşta karıştırılıp tekrar çırpıldıktan sonra un,kabartma tozu ilave edilir ve yavaşca çırpıldıktan sonra kare tepsiye dökülür(ben kare borcam kullandım)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içine kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimlenir ve üzerine şerbeti dökülür..
  • Krem şanti soğuk sütle çırpılır ve tatlının üzerine yayılır, dolapta soğumaya bırakılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder