12 Eylül 2014 Cuma

VİŞNE SOSLU CHEESECAKE TARİFİ


 Kreması için:
200 gr Labne peynir
350gr süzme yoğurt(ben sütaş marka kullanıyorum)
3yumurta
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı un
*vanilya

Tabanı için;
*1,5 paket burçak bisküvi
*3yemek  kaşığı tereyağ
*yarım su bardağı ceviz

Üzerinin sosu için
200 gr çekirdeği çıkarılmış vişne
1çay bardağı toz şeker(damak tadına göre şeker azaltılıp çoğaltılabilir)
1 yemek kaşığı nişasta

 Yapılışı:Bisküvileri  rondodan geçirip üzerine eritilmiş tereyağı,ufaltılmış ceviz ile birlikte karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.Daha sonra buzluğa koyarak sertleşmesi sağlanır.
Kreması için: 3 yumurta şeker ile şeker iyice eriyene kadar mikser ile çırpılır.Süzme yoğurt,labne peynir ,un ve vanilya eklenir karıştırmaya devam edilir.Buzluktan çıkardığımız büsvikili tabanın üzerine ilave edilir.170 derecede üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 1 saat 10 dk) pişirilir.
Sosu için:Vişneler şeker ile kısa süre pişirilir sonra blenderla püre haline getirilip,suyla açtığımız nişastayla birlikte bir taşım katnatıp ılık olarak soğuyan cheesecake'in üzerine eşir miktarda yayılır.Cheesecake'imiz.4-5 saat buzdolabında dinlendirip servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder