Biraz uğraştırıyor gibi görünsede,salatanın finalini çok sevdim.Yapacak
olan herkesin de seveceğini düşünüyorum. Salatayı şekillendirirken 18
cm’lik pasta çemberini kelepçesi açık halde kullandım. Tam oldu..Tarif (Lezzet Dergisine) ait.Salata severlerin beğenisine sunuyorum.
Malzemeler;
- 2 patlıcan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 su bardağı konserve mısır
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
- Tuz
Yoğurt ve suyu karıştırın. Bulguru
ekleyin ve üzerini streç filmle kapatarak bir gece buzdolabında
bekletin. Patlıcanları soymadan verev dilimleyin. İyice kurulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine fazla yağını
süzün.Bulgura mayonez, maydanoz, ezilmiş sarımsak, dilimlenmiş yeşil
soğan, mısır, küp doğranmış kırmızı biber, cevizi ve tuzu ekleyip
karıştırın.
18 cm’lik pasta çemberini geniş halinde
(kelepçesi açık halde) servis tabağına yerleştirin. Kenarlarına patlıcan
dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Bulgur salatasını içine
doldurup, buzdolabında 1 saat bekletin. Çemberi çıkarıp salatayı servis
yapın.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder