20 Haziran 2014 Cuma
Kalbim Kurabiye
125 gr tereyağ
1çay bardağı dolusu pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
80 gr bitter çikolata
Yoğurma kabına yumurta ve tereyağ konulur,ardından elimizle bir yandan karıştırılırken kakao,pudra şekeri,kabartma tozu ve azar azar ununuda ekleyip yoğurulur.Yoğurduğumuz kurabiye hamurunu streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru çok hafif unladığımız tezgaha 2-3 mm kalınlığında açıyoruz ve kalpli kurabiye kalıbıyla şekiller vererek kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.180 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz.Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve soğuyan kurabiyelerin bir kısmını çikolataya batırıyoruz ve donmasını bekliyoruz.Çikolataları donan kurabiyeler servise hazır.Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder