HAVUÇLU ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI
*Kek ve pasta yapımında da kullanığımız,gözlere de çok iyi gelen havuçu irmikle ve sütle kombine ettiğimde ortaya bu tatlı çıktı.Çocuklarında severek yiyebileceği bir tatlı..
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 12 çorba kaşığı irmik
- 10 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı kakao
Havuç Tatlısı İçin
- Yarım kg. havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- İrice çekilmiş fındık
Hazırlanışı:
- Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın.
- İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış kare borcam kalıbına dökün.
- Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve kakaolu karışımın üzerine dökün.
- Havuçları ufak parçalara ayırın ve
üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar
haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten
sonra da pişirebilirsiniz.)
- İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getirin.
- Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
- Nişastayı yarım fincan su ile
çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak
pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz.
- Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştirin..
- Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder