19 Haziran 2014 Perşembe

Çilek Soslu Şantili Muhallebi




                                                  

1 kg süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 yumurtanın sarısı
1 paket toz krem şanti
1 fiske tuz

Sosu
250 gr çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

 Sosun Yapılışı
Çileklerimizi şekerle beraber rondodan geçirip ocağa alalım.fokurdayınca 1 yemek kaşığı nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açıp çileklerimizin üzerine dökelim ve karıştıralım.bir iki fokurdayınca altını kapatın ve soğuyan muhallebimize dökelim.

Muhallebinin Yapılışı
Tencereye 1 çay bardağı kadar sıvıyağ koyun unu koyup 1-2 dk kavurun ve altını kapatın.ondan sonra vanilya ve krem şanti dışındaki tüm malzemeleri koyup güzelce çırpın sonra tekrar ateşe koyun.Bu malzemeden güzel bir muhallebi yapalım ve soğumaya bırakalım ara ara karıştırıp kabuk bağlamasını önleyelim.Soğuyan muhallebimize krem şanti ve vanilyamızı koyup tekrar blenderdan geçirelim.kuplara pay edebilirsiniz.siz üzerini dilediğiniz meyveli sos ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder