21 Temmuz 2014 Pazartesi

MAGNOLİA

 
Cookshop'un  meşhur magnolia'sını herkes bilir, benim de çok severek yediğim bir tatlı.Aslında "Bunda ne var puding üzerine bisküvi." diyebilirsiniz ama tam olarak öyle değil , farklı; daha akışkan ,daha hafif, bir o kadar lezzetli ve tadı damakta kalan bir lezzet.Bende bir huy vardır sevdiğim lezzetleri evde denemeyi aynısını yapamasam da benzetmeyi ,o yemekle uğraşmayı,güzel bir şekilde sunmayı çok severim.Buyrun magnolia'nın tarifine;

1 litre süt 
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 kaşık un
1 paket vanilya
1paket toz pasta kreması
1 paket bebe bisküvisi
istenilen miktarda çilek ve muz 

Muhallebi  malzemeleri pasta kreması hariç karıştırılıp pişirilir.Pişen muhallebi ılıdıktan sonra toz halindeki pasta kreması eklenir güzelce çırpılır.Rondodan geçirilmiş bebe bisküvileri cup'lara pay edilir, bir kat muhallebi arasına muz ve çilek arzuya göre tekrar bisküvi  eklenir,üzeri çilekle süslenir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder