1 Ağustos 2014 Cuma

BROWNİE

  • 200 gr bitter (%70 kakao oranı) çikolata, doğranmış
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı (200 gram) şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı (130 gram) un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr sütlü çikolata
  • üstünü süslemek için fındık yada fıstık ufalanmış.
  1. Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayın.
  2. Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
  3. Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.
  5. Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.
  6. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  7. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fındıkları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder