BROWNİE
- 200 gr bitter (%70 kakao oranı) çikolata, doğranmış
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı (200 gram) şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı (130 gram) un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 100 gr sütlü çikolata
- üstünü süslemek için fındık yada fıstık ufalanmış.
- Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını
yağlayın.
- Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
- Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.
- Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.
- Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık
çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fındıkları serpiştirin
ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder