Özellikle Anadolu'nun bir çok bölgesinde birbirinden farklı, değişik
tatlarda bir çok, kısır tarifi vardır. Tabi ki bütün bu kısır tarifi
çeşitlerinin esas yapısı aynı, yapılış şekli ve malzemeleri ise
farklılık gösterebilmektedir. Siz hiç pembe kısır yediniz mi? Pancar turşunusun suyuyla kısır yaptım ve ortaya bu görüntü çıktı.Tadı da görüntüsü kadar güzel oldu..Buyrun tarife..
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
2 bardak kaynar su
2 bardak pancar turşusu suyu
1 bardak küçük doğranmış pancar turşusu
1 demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
(Malzeme miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yapılışı:
Öncelikle ince bulgurumuzu kapaklı bir kaba alıyoruz.Üzerine sıcak su ve pancar turşusu suyunu ilave edip dinlenmesi için kapağını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz.Şişen bulgurumuza küçük doğradığımız pancarları ilave edip hafif yoğuruyoruz ki bulgurumuz pancarın rengini alsın..Ardından yağ, limon, nar ekşisi,rendelenmiş sarımsak,tuz vebaharatları ekleyip,yıkayıp doğradığımız yeşilliklerle birlikte karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.Damak zevkinize göre ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder